Nieuws

Levering, retourneren en afhalen collecties OBD vanaf 8 februari

Gepubliceerd op: maandag 8 februari 2021

Afbeelding Corona.jpg

Levering, retourneren en afhalen collecties OBD vanaf 8 februari

Het kabinet heeft besloten dat de basisscholen en kinderopvang 8 februari weer open kunnen. Dit besluit is voor de Onderwijsbibliotheekdienst (OBD) de aanleiding om de levering van collecties weer op te starten.
De bibliotheken blijven vooralsnog beperkt geopend voor het afhalen / inleveren van (gereserveerde) boeken en vanaf volgende week dus ook voor het ophalen en inleveren van de OBD collecties.

Dit betekent dat je de aangevraagde collecties met een afhaaldatum vanaf 8 februari 2021 op de bevestigde datum kunt afhalen in de afgesproken bibliotheekvestiging. Tevens kun je weer terecht voor het inleveren van collecties.

Mocht je een collectie die volgens afspraak volgende week door ons geleverd wordt niet meer willen ontvangen, laat dit dan per omgaande weten via mail /telefoon.

De voorwaarden voor het afhalen / inleveren van collecties wijken per regio iets af:
- ZB Middelburg: dagelijks tot 16.00 uur bij de expeditie (achteringang aanbellen)
- Bibliotheken in Oosterschelderegio: tijdens de “Afhaalbieb” openingstijden bellen om afhaal - / inlevertijd af te spreken
- Bibliotheken in Zeeuws-Vlaanderen: tijdens de “Afhaalbieb” openingstijden

De reguliere wekelijkse bezorging van collecties op schoollocaties in de gemeenten Tholen (maandag) en Vlissingen (donderdag) wordt per 8 februari hervat. Wil je de kisten die retour naar Middelburg moeten klaarzetten voor de chauffeur?
De collecties voor scholen en kinderopvang in de gemeenten Veere en Noord-Beveland worden voorlopig bezorgd door ZB BUZZ.

Het wisselmoment van jaarcollecties (bevestigingsdatum voor 8 februari) zal door de lockdown voor een aantal scholen opgeschoven worden. De OBD neemt contact met je op om een nieuwe datum af te spreken.